A development of 8 new houses on the edge of a historic rural village.

At Beckington, our understanding of the site context formed a rigorous case for development at planning appeal. We could show that modern dwellings settled into the former garden land with a nearby Conservation Area, listed buildings and rural views, were appropriate.

The design of each house is based on the use of predominantly south facing roof slopes that incorporate arrays of solar panels with beyond normal amounts of insulation to lower energy use. Each fa├žade is an arrangement of stone, vertical timber cladding of varying widths and render, with principal views composed throughout the site. Whilst there are architectural themes that tie the development together, each house is unique.

These proposals are thought of as a relatively small but vital diversification from ongoing national housebuilder developments in the village.

The project team included Crossman Homes, Connect Consultants

Back